BUIKSLOTERKERK | Op zoek naar geluk #3 Multiculti Happinez
3:30 PM15:30

BUIKSLOTERKERK | Op zoek naar geluk #3 Multiculti Happinez

MULTICULTI HAPPINEZ - Bestaat er zoiets als multicultureel geluk?

Vloeken in de Kerk is als een razende aangekomen bij deel 3 van het vierluik ‘Op zoek naar geluk’. Eerder dit jaar zochten we al naar geluk in de christelijke traditie in Nederland (deel 1) en in de boeken van oude, Griekse filosofen (deel 2). Nu is het de hoogste tijd voor een duik in allerhande culturen voor een flinke dosis multiculti happinez.

Multicultureel geluk? We horen Stef Blok al proesten. Geluk komt in zijn multiculturele woordenboek niet voor, zo werd onlangs pijnlijk duidelijk. Vloeken in de Kerk haalt alles uit de kast om het tegendeel te bewijzen. We gaan ter vooronderzoek in gesprek met Amsterdamse inwoners van allerlei culturele achtergronden en doen ons uiterste best een interculturele sleutel voor geluk te vinden. Misschien zijn we schaamteloos naïef. Misschien komen we onszelf als witte theatermakers keihard tegen, en worden we gedwongen in een confronterende spiegel kijken. Maar we pogen niet minder hard.

Iedereen is welkom in de Buiksloterkerk bij een theatrale dienst vol culturele rituelen, sketches, muziek, proza en natuurlijk een preek. En de culturele polarisatie? Die ligt 75 minuten lang onderin de kliko.

Een half uur voor aanvang openen de deuren met een muzikale opening uit een verre windstreek.

Performers: Alinde Hoeksma, Daphne Gakes, Renée Coralie van Beek, Sara van Gennip en Siebe Palmen.
Gast(s)preker: Babah Tarawally
Muziek: Sidera

MUIDERKERK | Op zoek naar geluk #3 Multiculti Happinez

MUIDERKERK | Op zoek naar geluk #3 Multiculti Happinez

MULTICULTI HAPPINEZ - Bestaat er zoiets als multicultureel geluk?

Tussen al het Fringe-geweld biedt Vloeken in de Kerk een ferme dosis bezinning. In een moderne, seculiere kerkdienst speelt dit bonte gezelschap deel 3 van het vierluik ‘Op zoek naar geluk’. Eerder dit jaar zochten we al naar geluk in de christelijke traditie in Nederland (deel 1) en in de boeken van oude, Griekse filosofen (deel 2). Nu is het de hoogste tijd voor een duik in allerhande culturen voor een staaltje multiculti happinez.

Iedereen is welkom in onze magische kerkgebouwen bij een theatrale dienst vol culturele rituelen, sketches, muziek, proza en natuurlijk een preek. En de culturele polarisatie? Die ligt 75 minuten lang onderin de kliko.

NASSAUKERK | Op zoek naar geluk #3 Multiculti Happinez

NASSAUKERK | Op zoek naar geluk #3 Multiculti Happinez

VRIJBURG | Op zoek naar geluk #3 Multiculti Happinez

VRIJBURG | Op zoek naar geluk #3 Multiculti Happinez

MULTICULTI HAPPINEZ - Bestaat er zoiets als multicultureel geluk?

Performers: Aline Hoeksma, Daphne Gakes, Renée Coralie van Beek, Sara van Gennip en Siebe Palmen.

Gluren bij de buren
Mar
1:30 PM13:30

Gluren bij de buren

Utrecht kan zich opmaken voor Gluren bij de Buren: het meest bruisende gratis huiskamerfestival dat op zondagmiddag 11 maart 2018 zal plaatsvinden in heel Utrecht! Vloeken in de Kerk vind je deze dag in de huiskamer van Biltstraat 73, waar we de wereld van nu weer eens stevig bevragen.