Kerstnachtmis in Utrecht: Rechvaardigheid

• Geertekerk 23 Geertekerkhof Utrecht, UT, 3511 XC Netherlands (map)

Vloeken in de Kerk maakt theatrale diensten voor zingeving-zoekers, workaholics en ongelovige Thomassen. Via theater, poëzie, muziek en wetenschap onderzoekt het gezelschap dit seizoen ‘De Deugd van Tegenwoordig’. Wat betekenen de zeven deugden nog in de huidige maatschappij? Kunnen ze ons helpen bij problemen van vandaag de dag?

In december brengen we een Nachtmis Deluxe! We sluiten ons deugdenseizoen af met maar liefst drie deugden in één avond, die behoorlijk in elkaars verlengde liggen. Rechtvaardigheid, moed en wijsheid... Wij beloven je een rollercoaster-mis langs deze drie deugden en de hedendaagse betekenis ervan. En dat allemaal vlak voor kerst! Om met een gereinigde geest en een hoofd vol inspiratie de feestdagen in te gaan.

Zoals altijd werken we in een snelkookpan van zes repetities. We vieren de twijfel, pakken actuele, maatschappelijke thema’s bij de lurven, melken ze uit, gooien er een theatrale laag overheen, zoeken de kwetsbaarheid op, keren onszelf binnenstebuiten en doen dat ook met het publiek.

Tickets voorverkoop exclusief servicekosten:
Studenten €8 | Regulier €10
Tickets aan de deur:
Studenten €10 | Regulier €12 (betaling per pin)

Let op: aan de bar kun je enkel met contant geld betalen.

Performers: Alinde Hoeksma, Desiree van Haaren, Floor Rolf, Jelle Zijlstra, Sara van Gennip, Sarah van der Vlerk en Tjeerd Gerritsen
Eindregie: Martijn Klink
Koor: Zangerscollectief