Vloeken in de Kerk #4: Geloof Amsterdam

• Posthoornkerk 124 Haarlemmerstraat Amsterdam, NH, 1013 Netherlands (map)

GELOOF

In God geloven velen van ons al lang niet meer. Ons vertrouwen in waarheid en wetenschap staat op wankele benen. De media en de politiek slaan ons om de oren met Fake News en Alternative Facts. Wij vragen ons af: Als de bullshit hoogtij viert, waar kunnen we dan nog rotsvast in geloven? Na Gematigdheid, Hoop en Liefde zet Vloeken in de Kerk dit keer haar tanden in de deugd Geloof. En waar kunnen we dat beter doen dan in een kerk?

Vloeken in de Kerk maakt theatrale diensten voor zingeving-zoekers, workaholics en ongelovige Thomassen. Via theater, poëzie, muziek en wetenschap onderzoekt Vloeken in de Kerk dit seizoen ‘De Deugd van Tegenwoordig’. Wat betekenen de zeven deugden nog in de huidige maatschappij? Kunnen ze ons helpen bij problemen van vandaag de dag?
In een snelkookpan van vier repetities en met een wisselende groep performers maakt Vloeken in de Kerk elke twee maanden een nieuwe theatrale dienst. De makers vieren de twijfel, pakken actuele, maatschappelijke thema’s bij de lurven, melken ze uit, gooien er een theatrale laag overheen, zoeken de kwetsbaarheid op, keren zichzelf binnenstebuiten en doen dat ook met het publiek.

Tickets voorverkoop exclusief servicekosten:
Studenten €8 | Regulier €10
Tickets aan de deur:
€8 | Regulier €12 (betaling per pin)

Kun je 2 juli niet? Kom dan naar de Geertekerk op zondag 25 juni:

Wij staan ook op Theaterfestival de Parade:
Rotterdam van 27 juni t/m 1 juli
Amsterdam van 22 t/m 27 augustus

Performers: Sarah van der VlerkJelle ZijlstraDaphne GakesTjeerd GerritsenFloor RolfRenée Coralie van Beek en Sebastiaan Hildesheim
Gastspreker: Adriaan van Veldhuizen
Koor: Arachne

Drink je een drankje met ons? Neem dan contanten mee!

Earlier Event: June 23
Parade Rotterdam 2017