Back to All Events

Op zoek naar geluk #1 - Amsterdam - een duik in de christelijke traditie

  • Singelkerk 452 Singel Amsterdam, NH, 1017 AW Netherlands (map)

De moderne mens heeft een onstilbare honger naar directe bevrediging. Geluk is de heilige graal, maar wat ís geluk eigenlijk? En waar vinden we het nog in onze overprikkelde prestatiemaatschappij? In het vierluik ‘Op Zoek Naar Geluk’ duikt Vloeken in de Kerk in de wondere wereld van de gelukszoekers. Met in deel #1: onderzoek naar geluk in de christelijke traditie. Wat kunnen wij Ongelovige Thomassen leren van de overtuigingen en gebruiken uit grootmoeders tijd? 

Over deel #1: Een duik in de christelijke traditie
Eeuwenlang vormde het christendom het fundament van onze maatschappij; met de kerk als het middelpunt van de samenleving. Een plek waar men normen en waarden vond, onderdeel uitmaakte van een zorgende gemeenschap, regels voorgeschreven kreeg, houvast vond in predikanten en zich kon reinigen van zonden. Maakte dat onze voorouders gelukkig? En hoe happy zijn de huidige christenen eigenlijk? De makers van Vloeken in de Kerk zoeken het uit door zich onder te dompelen in traditionele kerkdiensten; door vurige discussies te voeren met theologen en dominees; door de bijbel binnenstebuiten te keren; en door zich te storten op christelijke waarden als onbaatzuchtigheid. Zal het hen helpen in de hartstochtelijke en soms uitputtende zoektocht naar modern geluk?

Credits
Makers en performers: Alinde Hoeksma, Daphne Gakes, Glenn Markesteijn, Jelle Zijlstra, Lars Brinkman, Tjeerd Gerritsen
Eindregie: Martijn Klink
In samenwerking met Compagnietheater