Den Haag | Op zoek naar geluk #2: in therapie bij de filosofie

• Bergkerk Daal en Bergselaan Den Haag, ZH Netherlands (map)

INSTANT HAPPINESS - we willen het en we willen het nu!

Geluk is de heilige graal, maar wat ís het eigenlijk en waar vinden we het? En moeten we wel blij zijn met onze obsessie met geluk? In het vierluik 'Op zoek naar geluk' duikt Vloeken in de Kerk de traditie in, op zoek naar helende antwoorden van oude leermeesters.

In deel #2 slaan de filosofische theorieën je om de oren, met als centrale vraag: helpen ze ons in de hartstochtelijke zoektocht naar modern geluk?

Terwijl denkbeelden van filosofen als Epicurus, Aristoteles en Socrates ons positief stemmen - want door hard werken ligt geluk ons in het verschiet - krijgen we ook te maken met aardspessimisten als Schopenhauer en Nietzsche. Volgens hen kunnen we wel inpakken met onze zoektocht naar geluk: dat is louter iets voor middelmatige, luie mensen. SAY WHAT?!

Met een gastpreek van filosoof Jacqueline Duurland.

Performers: Alinde Hoeksma, Desiree van Haaren, Floor Rolf, Glenn Markesteyn, Renée Coralie van Beek, Sarah van der Vlerk, Siebe Palmen
Eindregie: Audrey Bolder