BUIKSLOTERKERK | Op zoek naar geluk #3 Multiculti Happinez

• Buiksloterkerk 10 Buiksloterkerkpad Amsterdam, NH, 1034 VZ Netherlands (map)

MULTICULTI HAPPINEZ - Bestaat er zoiets als multicultureel geluk?

Vloeken in de Kerk is als een razende aangekomen bij deel 3 van het vierluik ‘Op zoek naar geluk’. Eerder dit jaar zochten we al naar geluk in de christelijke traditie in Nederland (deel 1) en in de boeken van oude, Griekse filosofen (deel 2). Nu is het de hoogste tijd voor een duik in allerhande culturen voor een flinke dosis multiculti happinez.

Multicultureel geluk? We horen Stef Blok al proesten. Geluk komt in zijn multiculturele woordenboek niet voor, zo werd onlangs pijnlijk duidelijk. Vloeken in de Kerk haalt alles uit de kast om het tegendeel te bewijzen. We gaan ter vooronderzoek in gesprek met Amsterdamse inwoners van allerlei culturele achtergronden en doen ons uiterste best een interculturele sleutel voor geluk te vinden. Misschien zijn we schaamteloos naïef. Misschien komen we onszelf als witte theatermakers keihard tegen, en worden we gedwongen in een confronterende spiegel kijken. Maar we pogen niet minder hard.

Iedereen is welkom in de Buiksloterkerk bij een theatrale dienst vol culturele rituelen, sketches, muziek, proza en natuurlijk een preek. En de culturele polarisatie? Die ligt 75 minuten lang onderin de kliko.

Een half uur voor aanvang openen de deuren met een muzikale opening uit een verre windstreek.

Performers: Alinde Hoeksma, Daphne Gakes, Renée Coralie van Beek, Sara van Gennip en Siebe Palmen.
Gast(s)preker: Babah Tarawally
Muziek: Sidera