Hoe een gemeente de mensen gelukkig probeert te maken met een gelukscoördinator

Door Toine Heijmans 
16 april 2018

De bomen botten hier eerder uit dan elders. Een waas van bloesem kleurt het land. Het is te koud nog voor asperges, maar misschien heb ik geluk.

We staan bij de Roer, een smalle rivier, bijna een beek, die snel stroomt. Dit is van gemeentewege tot geluksplek 9 verklaard. Er staat een bord met opdrachten en vragen: ‘Neem rustig de tijd om naar het stromende water te kijken.’ ‘Op welke momenten in je leven heb jij tegen de stroom in geroeid?’

De bedoeling is, zegt Laurens, dat mensen er iets mee doen.

Laurens Bijl is gemeentelijk gelukscoördinator. Zijn inspanningen sijpelen inmiddels overal door, binnen en buiten het gemeentehuis. Roerdalen heeft zes kerkdorpen, twintigduizend dorpelingen en zesentwintig geluksplekken. ‘Mijn rol is’, zegt Laurens, ‘geluk handen en voeten geven.’

Lees het hele artikel in De Volkskrant hier.

 

Eva Geurdes