Voor de pers

Contact

Op deze pagina vind je meer informatie over theatercollectief Vloeken in de Kerk, foto's en persberichten. Klik hieronder voor meer informatie over de mensen achter Vloeken in de Kerk en ons media-archief, waar je alle artikelen en recensies vindt die ooit over (en met) Vloeken in de Kerk geschreven zijn.

Nieuwsgierig geworden of meer informatie nodig? Schroom niet en neem contact op met Nikki van Duuren (nikki@vloekenindekerk.nl).

Over Vloeken in de Kerk

Theatergezelschap Vloeken in de Kerk bevraagt de wereld van nu. Dat doen we via theatrale diensten in oude kerkgebouwen, die als cultureel erfgoed een magische ruimte bieden voor reflectie en zingeving. In een razende maatschappij waarin steeds minder mensen in een god geloven, zoeken we naar nieuwe vormen van houvast. We pakken actuele, maatschappelijke thema’s bij de lurven, melken ze uit, gooien er een theatrale laag overheen, zoeken de kwetsbaarheid op, keren onszelf binnenstebuiten en doen dat ook met ons publiek. We blazen nieuw leven in oude rituelen en zoeken met bezoekers naar mogelijke antwoorden op grote levensvragen. We nemen de rol in van eigentijdse voorgangers die hartstochtelijk prediken vanuit poëzie, muziek, beeld, sketches, filosofie en wetenschap. Een doorlopend inhoudelijk onderzoek naar een modern alternatief voor de kerk.

2018: Op zoek naar geluk

In 2018 stort Vloeken in de Kerk zich in het thema 'geluk'. Wat is het eigenlijk en hoe kunnen we het in vredesnaam vinden in deze overprikkelde prestatiemaatschappij? En wat kunnen we op het gebied van geluk leren van de oude filosofen en wijze grondleggers van religies?

Foto's

Foto's gebruiken? Dat kan, met vermelding van de fotograaf. Neem contact op met Nikki van Duuren
(nikki@vloekenindekerk.nl) voor beeldmateriaal in het juiste formaat.

Persberichten

02-11-2017
Vloeken in de Kerk sluit seizoen ‘De Deugd Van Tegenwoordig’ af met kerstnachtmis DeLuxe
Op maandagavond 18 december is deze Kerstnachtmis DeLuxe te zien in de Utrechtse Geertekerk en op zaterdagavond 23 december in de Amsterdamse Posthoornkerk. lees meer >>